Osnovna masa
- 200 gr Margarina
- 200 gr Secera
- 1 dl Mlijeka
- 100 gr Cokolade za kuvanje
- 100 gr Kikirikija
- 300 gr Mljevenog keksa
- Glazura
- 50 gr Margarina
- 100 gr Cokolade
Priprema
-
1.
Na tihoj vatri istopiti margarin i dodati secer. Kad se masa sjedini dodati cokoladu, mlijeko, keks i mljeveni kikiriki.
-
2.
Izliti u manji pleh, poravnati, preliti glazurom.
-
3.
To bi bilo to. :)
Posluživanje
Sto se margarina tice ja uvjek stavim manje, mislim da nema potrebe za 200 gr, bude masniji. Dovoljno je socan i sa nekih 40 gr manje :)Kikiriki djelom meljem , malo nasjeckam jer volim da krcka. :)
Niko nije ravnodusan prema ovom brzom ali predobrom slatkisu :)
Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar