- 4 oblatne
- 250 g Džema šipak Podravka
- Za kremu:
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 1 limun
- 150 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
Priprema
-
1.
Žumanca, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i limunov sok kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Nakon skidanja s vatre miješajte dok se ne ohladi.
-
2.
Maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom u prahu i umiješajte u ohlađenu kremu. Oblatnu premažite polovicom kreme. Na nju stavite drugu oblatnu i premažite je džemom od šipka.
-
3.
Na treću oblatnu stavite preostalu kremu i poklopite je zadnjom oblatnom. Dobro je pritisnite i opteretite nekoliko sati, a zatim kolač stavite u hladnjak.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke, ploške ili rombove.Izvor: /www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar