30 dag petit keksa
12 žlica rastopljenog margarina
3 žlice šećera
1 dl mlakog mlijeka
Nadjev
4 bjelanjka
4 žutanjka
1 limun
50 dag svježeg sira
15 dag šećera
1 vanilin šećer
Premaz
2 kisela vrhnja
2 žlice šećera
1 vanilin šećer
Priprema
-
Tijesto:
1.
Kekse sameljite (iskoristite Bogom danu sjeckalicu). Uspite ih u zdjelu pa, dodajte šećer, margarin i mlijeko koje mora biti mlako da se margarin ne stisne prije vremena. Dobro izmiješajte rukama dok se masa ne prestane rasipati.
2.
Kalup ne veći od 30×40 cm namastite i pobrašnite, pa u njega utisnite gornju masu. Pecite samo 5 minuta na 200°C.
Nadjev:
3.
Naribajte limunovu koricu i iscijedite sok. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
4.Izmiksajte žutanjke i šećere, dodajte sir i limunovu koricu i sok, dobro izmiješajte, pa na kraju žlicom – NE mikserom – umiješajte pripremljeni snijeg.
5.
Nakon što se tijesto peklo 5 minuta, namažite ga nadjevom i pecite još 30 minuta.
Premaz:
6.
Izmiješajte kiselo vrhnje i šećere, pa premažite preko pečenog kolača.
Isključite pećnicu, pa vratite u nju premazan kolač da se suši oko 15 minuta.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar