četvrtak, 22. veljače 2018.

Zimske kockice od sira

Tijesto
30 dag petit keksa
12 žlica rastopljenog margarina
3 žlice šećera
1 dl mlakog mlijeka

Nadjev
4 bjelanjka
4 žutanjka
1 limun
50 dag svježeg sira
15 dag šećera
1 vanilin šećer
 
Premaz
2 kisela vrhnja
2 žlice šećera
1 vanilin šećer 


Priprema


  1. Tijesto: 
    1.
    Kekse sameljite (iskoristite Bogom danu sjeckalicu). Uspite ih u zdjelu pa, dodajte šećer, margarin i mlijeko koje mora biti mlako da se margarin ne stisne prije vremena. Dobro izmiješajte rukama dok se masa ne prestane rasipati.
    2.
    Kalup ne veći od 30×40 cm namastite i pobrašnite, pa u njega utisnite gornju masu. Pecite samo 5 minuta na 200°C.
    Nadjev:
    3.
    Naribajte limunovu koricu i iscijedite sok. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
    4.Izmiksajte žutanjke i šećere, dodajte sir i limunovu koricu i sok, dobro izmiješajte, pa na kraju žlicom – NE mikserom – umiješajte pripremljeni snijeg.
       
    5.
    Nakon što se tijesto peklo 5 minuta, namažite ga nadjevom i pecite još 30 minuta.
    Premaz:
    6.
    Izmiješajte kiselo vrhnje i šećere, pa premažite preko pečenog kolača.
    Isključite pećnicu, pa vratite u nju premazan kolač da se suši oko 15 minuta. 





















Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar