Sastojci
- Za tijesto:
- 250 g mrkve
- 250 g maslaca
- 250 g šećera
- 4 jaja
- 450 g brašna
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- Za nadjev:
- 1 staklenka Džem extra breskva Podravka
- Za posipavanje:
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema
-
1.
Pjenasto izmiješajte maslac i šećer, zatim postupno dodajite jaja. Dodajte naribanu mrkvu i brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo. Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen lim i pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
-
2.
Pečeni kolač izvadite na rešetku, malo ohladite, a zatim prerežite po dužini. Premažite donji list džemom od breskve, stavite gornji list i pospite ga šećerom u prahu.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite.Savjet
Dio brašna možete zamijeniti mljevenim bademima.Izvor: /www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar