Sastojci
- 5 jaja
- 250g secera
- 750g sira(koristila sam Quark)
- 250g tecne pavlake
- 20g gustina(4 velike kasike)
- 1 puding od vanile
- 3 velike kasike kakaoa
- buter za premazivanje kalupa+prezle,za posuti preko…
Priprema
1. Rerna vec da se ukljuci, da se zagrije na 175°C. Jaja i secer pjenasto ulupati.Sir, vanila puding ,pavlaku i gustin dodati, fino sjediniti.Podjeliti masu na dva djela.U jedan dio umjesati kakao, fino mikserom da se sjedini.Usuti svjetliju masu u vec namazan kalup, i posut malo sa prezlom(masa 26cm, okrugla).Sad preko dodati kasikom tamniju masu, sarati viljuskom po volji, ne previse, malo po vrhu samo.Peci 40 do 45 min.Kad je gotov 10-15 min da stane, pa tek maci ivice sa kalupa.Ukrasiti po zelji. Ja sam otopila cokoladu za kuhanje, stavila u najlon kesicu, napravila malu rupu na ivicu i sarala na papiru za pecenje, ostavila da se dobro osusi ,i pazljivo skidala sa tankim nozem.Ali moze po zelji….Izvor: /www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar