srijeda, 21. veljače 2018.

Torta bez nadjeva

Sastojci

  • Biskvit
  • 7 jaja
  • 7 žlica šećera
  • 25 dkg oraha (mljevenih)
  • 2 rebra čokolade za kuhanje (izribati ili samljeti )
  • 7 dkg grožđica
  • malo limunove korice
  • 2 žlice brašna (vrhom pune)
  • Preljev
  • 1.5 dl vode
  • 6 žlica šećera
  • sok od dva i pol limuna
  • 0.5 dl ruma
  • Glazura
  • 3 žlice mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 7dkg margarina/maslaca
  • 7dkg čokolade za kuhanje 
 

Priprema

1. Biskvit
Posebno istucite žumanca, a posebno bjelanca. U snijeg dodajte šećer, žumanca, orahe, čokoladu, grožđice i dvije žlice brašna (da tijesto ne bi palo zbog oraha, napomena sestre Laure). Namastite kalup, ulijte smjesu i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180-200 stupnjeva, oko pola sata. Ostavite tortu da se hladi.
Preljev
U međuvremenu priredite preljev. Prokuhajte vodu sa šećerom, dodajte limunov sok i rum. Sve zajedno kuhajte pet minuta. Vruće prelijte preko ohlađenog kolača. Još jednom ostavite da se ohladi, jer nakon toga torta dobiva glazuru od čokolade.
Glazura
Mlijeko, šećer, margarin i čokoladu kuhajte na pari nekoliko minuta.
Prelijte time tortu i … uživaje

  1. 2.
    dodatak
    U receptu piše da se kalup namasti… ja ga klasično namastim i pobrašnim.
    Ono što sam ja dodala u receptić, to je da malo smanjim količinu šećera u biskvitu i preljevu i dodam jedan vanilin šečer.
    Od kada je izašao ovaj recept glavni kolač za Božić je ova torta. 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar