Sastojci
- biskvitić
- 9 žumanaca
- 190 g kristal šećera
- 190 g poprženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha)
- 100 g gorkog kakaa
- par kapi arome gorkog badema
- 1 žlica ruma za kolače
- 8 bjelanaca + prstohvat soli
- prva krema
- 6 dcl Dolcela biljnog šlaga
- 300 g čokolade za kuhanje
- 50 g bijele čokolade
- 1,5 dcl mlijeka
- druga krema
- 2 vrećice Šlag kreme vanilija Dolcela
- 2,5 dcl mlijeka
- 2 paketića vanilin šećera Dolcela
- 100 - 150 g mljevenih oraha
- 2 žlice ruma za kolače
- ukras
- 100 g mljevenih oraha
- čokoladna glazura (100 g čokolade za kuhanje, 50 ml ulja)
Priprema
1.
Za biskvit izmiksati snijeg od bjelanaca sa soli i 2/3 količine šećera. Odložiti na stranu i snijeg i mikser.
2.
Pjenjačom istući žumanca sa preostalim šećerom i postepeno “tući” sve ostale sastojke. Žustro umiješati snijeg od bjelanaca.
3.
Izliti na lim za pečenje obložen pek papirom (moj je veličine 33×34cm), i peći na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Pažljivo izvaditi iz lima za pečenje i ohladiti. Položiti biskvit na pladanj – na pek papir posut krušnim mrvicama.
4.
Za prvu kremu izmiksati Dolcela šlag i u njega umiksati obje vrste čokolade koje smo otopili u mikrovalnoj i u njih umiješali hladno mlijeko. Premazati kremu preko biskvita.
5.
Za drugu kremu izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Premazati preko prve kreme.
6.
Posuti sa mljevenim orasima i prošarati čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti....
Izvor: https://www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar