srijeda, 21. veljače 2018.

Jelačić kocke

Sastojci

  • biskvitić
  • 9 žumanaca
  • 190 g kristal šećera
  • 190 g poprženih, mljevenih lješnjaka (ili oraha)
  • 100 g gorkog kakaa
  • par kapi arome gorkog badema
  • 1 žlica ruma za kolače
  • 8 bjelanaca + prstohvat soli
  • prva krema
  • 6 dcl Dolcela biljnog šlaga
  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 50 g bijele čokolade
  • 1,5 dcl mlijeka
  • druga krema
  • 2 vrećice Šlag kreme vanilija Dolcela
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 2 paketića vanilin šećera Dolcela
  • 100 - 150 g mljevenih oraha
  • 2 žlice ruma za kolače
 
  • ukras
  • 100 g mljevenih oraha
  • čokoladna glazura (100 g čokolade za kuhanje, 50 ml ulja)

Priprema


1.
Za biskvit izmiksati snijeg od bjelanaca sa soli i 2/3 količine šećera. Odložiti na stranu i snijeg i mikser.
2.
Pjenjačom istući žumanca sa preostalim šećerom i postepeno “tući” sve ostale sastojke. Žustro umiješati snijeg od bjelanaca.

 
3.
Izliti na lim za pečenje obložen pek papirom (moj je veličine 33×34cm), i peći na 180 stupnjeva dvadesetak minuta. Pažljivo izvaditi iz lima za pečenje i ohladiti. Položiti biskvit na pladanj – na pek papir posut krušnim mrvicama. 
4.
Za prvu kremu izmiksati Dolcela šlag i u njega umiksati obje vrste čokolade koje smo otopili u mikrovalnoj i u njih umiješali hladno mlijeko. Premazati kremu preko biskvita.
5.
Za drugu kremu izmiksati šlag kreme s mlijekom, umiješati vanilin šećere, rum i orahe. Premazati preko prve kreme.
6.
Posuti sa mljevenim orasima i prošarati čokoladnom glazurom.
Dobro ohladiti....




























Izvor: https://www.coolinarika.com


Nema komentara:

Objavi komentar