utorak, 20. veljače 2018.

Kolac sa mineralnom









Sastojci


  • Potrebno:
  • 5 vecih jaja
  • 300 g. secera
  • 1 vanilin secera
  • 1 prstohvat soli
  • 150 g. mljevenih ljesnjaka
  • 30 g. gorkog kakaa
  • 75 g. kakaa(za piti,nesquik,kaba,krasekspres...)
  • 200 g. brasna
  • 1 prasak za pecivo 
  • 180 ml. ulja
  • 180 ml. mineralne vode(gazirane/radenske)

  • Glazura:
  • 100 g. cokolade(mljecne ili tamne za kuvanje)
  • 15 g. margarina
  • 50 g. pecenih seckanih ljesnjaka.
 


Priprema


1.

Rernu zagrejte na 175 °C.

Pleh za hleb uski dugacki (vel.30 cm.zapremine oko 2 1/2l)podmazite samaslacem i pospite sa prezlom(krusnim mrvicama).

2.

Jaja,secer,van.secer i prstohvat soli mutite mikserom oko 8 min.

Suve sastojke mljev. ljesnike,brasno,prasak za pecivo obe vrste kakaa,pomjesajte i postepeno dodavajte u umucenu masu od jaja.

Na kraju prvo postepeno dodavajte ulje,kad se umuti dodavajte mineralnu vodu.

Sve lagano mutite mikserom.

Masa ce vam biti tecna i redja,tako mora.

Masu sipajte u pleh, zatim rernu smajite na 150°C

i stavite peci oko 1 h.dok ne porumeni(kolac probajte cackaicom,tako sto ce te zabosti u sredinu kolaca ako je cackalica suva,kolac je gotov).

Kolac odmah prevrnite na zicu(giter za kolace)i ostavite da se ohladi 20 min.

3.

Cokoladu otopite na pari u otopljeno dodajte maslac,sve dobro promesate i premazite po kolacu sa glazurom.

Ljesnike sjeckani na listice prepecite u suvoj tavi i pospite po glazuri nakon 10 min.sto ste je naneli na kolac.
4.

Kolac ohladite,seci na snjite,i servirajte ga uz malo ulucene slatke pavlake/slaga















Izvor: /www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar