utorak, 20. veljače 2018.

Crni biser…




Sastojci


  • 2 jaja
  • 2 vrečice vanil šećera
  • 8 velikih žlica šećera
  • 1 jogurt(obični)
  • 7 velikih žlica maka
  • 1 dcl ulja
  • 5 velikih žlica griza
  • 1 vrečica pecilnog praška
  • 2 manje jabuke(ribane)
  • 3 velike žlice brašna
  • 1/2 dcl mlijeka
  • 3 velike žlice kakao namaza (nutele)
  • Preljev:
  • 4 dcl vode
  • 8 velikih žlica šećera
  • 2 velike žlice ruma
  •  
  • Za ukras:
  • arancini

Priprema


1.
Dobro umutiti jaja, vanil šećer i šećer

2.
U umućeno postepeno dodavati jogurt, ulje, mlijeko

3.
Zatim dodajemo griz, brašno sa pecilnim praškom i mak

4.
Kada je sve dobro sjedinjeno ručno umiješamo naribane jabuke i kakao namaz ili nutelu

5.
Dobivenu masu stavljamo u pek papirom obloženu tepsiju   
6.
Ravnomjerno je rasporedimo

7.
Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta (ovisno o pećnici)

8.
Vodu i šećer kuhamo oko 20 minuta

9.
U prokuhan preljev dodamo rum i zalijemo kolač dok je vruč

10.
Pustimo da se dobro ohladi pa staviti u frižider
11.
Ukrasiti arancinima











































Izvor:://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar