utorak, 20. veljače 2018.

Jaffa kocke

 

 

 

Sastojci

  • biskvit:
  • 3 jaja
  • 120 g smeđeg šećera
  • 1 vanilija šećer bourbon
  • 1 dc ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 180 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 15 g kakaa
  • ostalo:
  • 2 dcl svježe iscjeđenog soka naranče
  • korica od jedne naranče
  • 1 žlica likera od naranče
  • 3 velike žlice marmelade od marelice
  • glazura
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žlice ulja 



Priprema


1.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

2.
Mikserom umutite jaja s obje vrste šećera u pjenastu smjesu.

3.
Postepeno dodajte ulje, a potom i mlijeko.
Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.


4.
Smjesu podijelite na dva jednaka dijela.

Jednoj polovici dodajte kakao i žlicu mlijeka.
5.
Kalup promjera 20x30 cm obložite papirom za pečenje pa  posebno ispecite dva biskvita.

6.
Iscijedite naranče, soku dodajte koricu i liker naranče. Meni su za 2 dcl soka, bile potrebne dvije velike naranče.

7.
Ohlađeni tamni biskvit razmrvite rukama i pomiješajte ga sa sokom naranče.

8.
Svijetli biskvit premažite marmeladom koju ste prethodno malo zagrijali, rasporedite smjesu od tamnog biskvita i poravnajte nožem.

9.
Čokoladu otopite na pari s uljem, te prelijte po kolaču.

Za ovaj kolač sam radila i glazuru u ovom omjeru 100 g čokolade + 50 g maslaca + žlica ulja. Ali mi je za ovaj kolač puno bolja ova što sam je napisala u receptu.











izvor: /www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar