Sastojci
- 600 gr brasna
- 1 kesica suvog kvasca
- 1 kesica praska za pecivo
- kafena kasicica soli
- 2 dcl mleka
- 1 casa kisele pavlake
- 1 dcl ulja
- jaje
- krupna morska so, kim ili susam
Priprema
-
1.
Sjediniti sve suve sastojke: brasno, suvi kvasac, prasak za pecivo i so.
Dodati mleko, pavlaku i ulje i zamesiti da testo bude glatko.
-
2.
Podeliti testo na 2 ili 3 dela (u zavisnosti kolike kiflice zelite), razvuci svaki deo u krug debljine oko 5 mm i iseci u trouglove. Motati kiflice i redjati na pleh oblozen papirom za pecenje.
-
3.
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Dok se rerna greje, kiflice premazati sa jednim umucenim jajetom i po zelji posuti ih susamom, kimom ili solju...
Peci oko 15 minuta.
Izvor:www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar