utorak, 13. veljače 2018.

Piletina sa sezamom










Sastojci:
  • 800 g fileta pilećih prsa
  • limunov sok
  • 2 žlice umaka od soje
  • 1 žlica Vegete
  • ulje za prženje
  • Za paniranje:
  • brašno
  • 2-3 jaja
  • sol
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • 300 g sjemenki sezama
  • 2 žlice krušnih mrvica
 
 

Priprema

  1. 1.
    Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
  2. 2.
    Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
  3. 3.
    Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
  4. 4.
    Izvadite ih na upijajući papir.

Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.




Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar