Sastojci:
- 800 g fileta pilećih prsa
- limunov sok
- 2 žlice umaka od soje
- 1 žlica Vegete
- ulje za prženje
- Za paniranje:
- brašno
- 2-3 jaja
- sol
- Vegeta Maestro crni papar mljeveni
- 300 g sjemenki sezama
- 2 žlice krušnih mrvica
Priprema
-
1.
Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
-
2.
Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
-
3.
Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
-
4.
Izvadite ih na upijajući papir.
Posluživanje
Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar