Sastojci:
- 180 gr smedjeg secera
- 240 gr brasna
- 60 gr kakaa
- 1 kas sode bikarbone
- 1/2 kesice praska za pecivo
- Prstohvat soli
- 1 kas vanilija esencije
- 1 kas nes kafe (granula) ili 2 kas obicne crne kafe
- 100 gr putera
- 160 gr cokolade
- secer za posipanje (po zelji)
- 3 jaja
- 1 i po tikvica (ili otprilike 370gr) Naribane
Priprema
-
1.
Ugrijati pec na 180C.
Pomjesati brasno, kakao, sodu bikarbonu, prasak za pecivo i so. U drugoj posudi pomjesati puter i secer dok ne postane pjenasto.
Dodati vaniliju, kafu, jaja i dobro mutiti poslje svakog dodavanja. Pomjesati tikvice, cokoladnu i trecinu smjese od brasna.
Dodati ostatak smjese brasna u smjesu od jaja i vanilije. Mutiti dok se sve fino ne sjedini.
Toj smjesi dodati smjesu od tikvica i mjesati spatulom, ne mikserom.
Staviti u tepsiju (ja sam koristila okruglu za torte, velicine 22 cm)
Peci otprilike 40 do 55 minuta, zavisno od rerne.
Posuti staubom, cokoladom (istopljenom), slatkim kakaom ili po zelji :)
Ja sam jednom prilikom prerezala ovu smjesu na 3 dijela i izmedju dodala dzem od kajsija i prelila za istopljenom cokoladom-ma divota :)
izvor: /www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar