utorak, 13. veljače 2018.

Špageti na kineski način











Sastojci:
  • 200 g tanjih špageta
  • 200 g šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 200 g tikvica
  • 200 g poriluka
  • 100 g špinata
  • 100 ml ulja
  • 100 ml sojina umaka
  • 1 žličica đumbira
  • 1 žličica Vegete 
 
 
 

Priprema

  1. 1.
    Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
  2. 2.
    Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
  3. 3.
    Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
  4. 4.
    U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
  5. 5.
    Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.


Nema komentara:

Objavi komentar