Sastojci:
- 200 g tanjih špageta
- 200 g šampinjona
- 2 češnja češnjaka
- 100 g mrkve
- 200 g tikvica
- 200 g poriluka
- 100 g špinata
- 100 ml ulja
- 100 ml sojina umaka
- 1 žličica đumbira
- 1 žličica Vegete
Priprema
-
1.
Povrće očistite, operite i ocijedite. Poriluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.
-
2.
Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.
-
3.
Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko popecite češnjak i mrkvu pa ih istresite na špagete.
-
4.
U istu posudu dodajte malo ulja, popecite poriluk i tikvice pa ih također istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.
-
5.
Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i Vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.

Nema komentara:
Objavi komentar