petak, 16. veljače 2018.

Probušeni kolač




Sastojci

  • Biskvit:
  • 5 jaja
  • 30dag šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • 50dag brašna
  • 3dcl mlijeka
  • 1,5dcl ulja ( ili neke druge masnoće)
  • 2 praška za pecivo
  • korica 1 limuna
  • malo ruma
  • Za rupe:
  • 1 puding od čokolade
  • po želji 100gr maslaca 
 
 
 

Priprema


1.
Prosijte brašno sa 2 praška za pecivo. U sredini načinite udubinu.

2.
Posebno istucite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i limunovom koricom. Primješajte ulje i mlijeko.

3.
Pomalo, miješajući dodajte tu smjesu u pripremljeno brašno. Dobro izmiješajte.

4.
Peći u okruglom kalupu promjera 28cm ili u dubljem duguljastom kalupu, na srednjoj temp. (175C) oko 20-30min, ne otvarajući vrata pećnice.

5.
Gotov kolač odmah navlažite s malo razvodnjenog ruma ( 3 žlice ruma i 7 žlica vode) te drškom drvene kuhače načinite nagusto rupe

6.
Sada skuhajte puding prema uputama na omotu te po želji primješajte maslac ( MOŽE I BEZ NJEGA).

7.
Vručim pudingom premažite kolač pazeći da uđe u sve pripremljene rupe.

8.
Ohlađen narežite na kocke.


Posluživanje


Vodite računa da biskivit bude visok
U puding možete dodati i rebro-dva čokolade, a možete i poduplati dozu pudinga.
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor:www.coolinarika.com
 

Nema komentara:

Objavi komentar