Sastojci
- Biskvit:
- 5 jaja
- 30dag šećera
- 1 vanilin-šećer
- 50dag brašna
- 3dcl mlijeka
- 1,5dcl ulja ( ili neke druge masnoće)
- 2 praška za pecivo
- korica 1 limuna
- malo ruma
- Za rupe:
- 1 puding od čokolade
- po želji 100gr maslaca
Priprema
1.
Prosijte brašno sa 2 praška za pecivo. U sredini načinite udubinu.
2.
Posebno istucite jaja sa šećerom,
vanilin šećerom i limunovom koricom. Primješajte ulje i mlijeko.
3.
Pomalo, miješajući dodajte tu smjesu u pripremljeno brašno. Dobro izmiješajte.
4.
Peći u okruglom kalupu promjera 28cm
ili u dubljem duguljastom kalupu, na srednjoj temp. (175C) oko
20-30min, ne otvarajući vrata pećnice.
5.
Gotov kolač odmah navlažite s malo razvodnjenog ruma ( 3 žlice ruma i 7 žlica vode) te drškom drvene kuhače načinite nagusto rupe
6.
Sada skuhajte puding prema uputama
na omotu te po želji primješajte maslac ( MOŽE I BEZ NJEGA).
7.
Vručim pudingom premažite kolač pazeći da uđe u sve pripremljene rupe.
8.
Ohlađen narežite na kocke.
Posluživanje
Vodite računa da biskivit bude visok
U puding možete dodati i rebro-dva čokolade, a možete i poduplati dozu pudinga.
Izvor:www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar