petak, 16. veljače 2018.

Najukusnije ČOKOLADNE KOCKE

 


Sastojci

  • BISKVIT
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica brašna
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
 
  • PRELJEV
  • 100 ml mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 3 žlice ruma
  • KREMA
  • 500 ml vrhnje za šlag
  • 300 g čokolade za kuhanje 



Priprema


1.

Za biskvit, pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Kada se prethodni sastojci dobro izmiksaju dodati mlijeko i ulje.
Napravit čvrsti snijeg od bjelanjaka i umiješat u prethodno pripremljenu smjesu.

Izliti u tepsiju i staviti peći na 175 °C oko 20-30 min.
Biskvit se ne smije odvojiti od tepsije.

2.

Za preljev, ugrijati mlijeko i šećer, kada provri skloniti s vatre i dodati rum. Vruće preliti preko vručeg pečenog biskvita.

3.

Za kremu, vrhnje staviti kuhati na slaboj vatri, u toplo dodati sitno sjeckanu čokoladu i mješamo dok se čokolada ne otopi, te sklonimo s vatre.
4.

Nakon što smo prelili biskvit preljevom pričekamo da se preljev upije i prelijemo kremu (na vrući biskvit).
5.

Kolač pustimo da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavimo ga u hladnjak na par sati, najbolje preko noći.









































Izvor://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar