petak, 16. veljače 2018.

Mirisne jabuke

 

 

 

Sastojci

  • 4 jabuke srednje veličine
  • 500 ml vode
  • 100 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 4 žlice limunova soka
  • Vegeta Maestro cimet u kori
  • 80 g grožđica
  • 10 g svježeg đumbira
  • Za ukrašavanje:
  • 50 g grubo narezanih lješnjaka
  • 1 Šlag hit Dolcela 
  

Priprema

  1. 1.
    U kipuću vodu dodajte šećer, vanilin šećer, limunov sok, koricu cimeta i oguljeni, na listiće narezani đumbir. Zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  2. 2.
    Jabuke ogulite i očistite im sredinu, a zatim ih stavite kuhati u vodu sa šećerom. Tijekom kuhanja jabuke okrenite i kuhajte sa svake strane po 5 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte oprane grožđice.

Posluživanje

Jabuke stavite u odgovarajuće zdjelice ili na tanjur, prelijte ih tekućinom s grožđicama u kojoj su se kuhale i pospite grubo nasjeckanim lješnjacima. Poslužite sa šlagom koji ste pripremili prema uputi na ambalaži.












Izvor:/www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar