- 4 jabuke srednje veličine
- 500 ml vode
- 100 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 4 žlice limunova soka
- Vegeta Maestro cimet u kori
- 80 g grožđica
- 10 g svježeg đumbira
- Za ukrašavanje:
- 50 g grubo narezanih lješnjaka
- 1 Šlag hit Dolcela
Priprema
-
1.
U kipuću vodu dodajte šećer, vanilin šećer, limunov sok, koricu cimeta i oguljeni, na listiće narezani đumbir. Zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
-
2.
Jabuke ogulite i očistite im sredinu, a zatim ih stavite kuhati u vodu sa šećerom. Tijekom kuhanja jabuke okrenite i kuhajte sa svake strane po 5 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte oprane grožđice.
Posluživanje
Jabuke stavite u odgovarajuće zdjelice ili na tanjur, prelijte ih tekućinom s grožđicama u kojoj su se kuhale i pospite grubo nasjeckanim lješnjacima. Poslužite sa šlagom koji ste pripremili prema uputi na ambalaži.Izvor:/www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar