utorak, 13. veljače 2018.

juneća čorba

 

 

 

Sastojci

  • potrebni sastojci
  • o,5 kg junećeg buta
  • 300 gr luka crnog
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 krompira (veća)
  • 200 gr graška
  • so,aleva paprika,vegeta,paradajz pire
  • peršun,crno vino,biber. 
 
 

Priprema

  1. 1.
    na ulju proprziti sitno seckan crni luk, dodati meso ,alevu papriku zacine malo brasna (1-2) kasike
  2. 2.
     ostaviti da se krčka nekih 10 minuta i dodati sitno seckani beli luk.
  3. 3.
    doliti toplu vodu i kuvati još oko pola sata.zatim dodati krompir sečen na kockice i grašak.
  4. 4.
    kuvati još oko 20 minuta , sipati 1 dl crnog vina, začiniti sa peršunom. 
     
     
     
     
    Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar