utorak, 13. veljače 2018.

Jednostavna i fina čorba

Potrebno:


  • 3-4 šargarepe
  • 2 kocke za supu
  • 1 jaje
  • 1 kašika brašna
  • 3 kašike ulja
  • po želji soli i bibera
 
 

Priprema

  1. 1.
    Šargarepu očistiti i izrendati.
  2. 2.
    U lonac staviti ulje, pa na njemu desetak minuta pržiti šargarepu, uz dodatak vrlo malo vode. Posle tih 10 minuta dodati 1l mlake vode i kocke za supu, pa ostaviti da se kuva još 15 minuta.
  3. 3.
    U međuvremenu, umutiti jaje, dodati mu brašno i dobro promešati.
  4. 4.
    Kad je supa kuvana, u smesu od jajeta i brašna dodavati 7-8 kašika supu, nakon svake izmešati. Sad kašiku po kašiku vraćati u supu i dobro promešati. Kuvati još 3-4 minuta. Po želji, dosoliti i zabiberiti.




    Izvor: www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar