utorak, 13. veljače 2018.

Goveđa supa sa ječmom i pečurkama

Potrebno:
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 gr govedine ili junetine
  • 3 čena belog luka
  • 2 peršuna
  • 3 šargarepe, iseckane
  • 1 paštrnak
  • 500 ml Soka od paradajza Podravka
  • 200 gr ječma
  • 200 gr pečuraka
  • 1 list lorbera
  • po ukusu soli i bibera
 
 
 

Priprema

  1. 1.
    Ispržiti luk i meso i kada meso promeni boju dodati i beli luk. Posle par minuta prženja, dodati 3 litre vode, sok od paradajza i svo povrće. Kuvati oko pola sata (zavisi od vrste govedine) i zatim dodati ječam.  Ostaviti da se kuva još oko 40 minuta, ili dok ječam nije potpuno skuvan. Dodati iseckane pečurke i kuvati još 10 minuta. Izvaditi paštrnak, peršun i lorber i baci ti ih,  jer su imali samo svrhu da daju ukus.
    Izuzetno je hranljiva, ova supa može uz parče gibanice da je ceo obrok
    Prijatno














    Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar