Sastojci
4 osobe- 1 vrećica Fant umaka bolognese
- 1 stabljika celera
- 100 ml bijelog vina
- 4 žlice Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
- 300 g mozzarelle
- 3 žličice Vegeta Maestro bosiljka
- 20 g maslaca
- 350-400 g makarona
Priprema
1.
Pripremite Fant umak bolognese prema uputama na vrećici, ali 100 ml vode zamijenite vinom.
2.
Dodajte nasjeckanu stabljiku celera i koncentrat rajčica, pa kratko prokuhajte.
3.
Skuhajte makarone u blago posoljenoj vodi.
4.
U vatrostalnoj posudi, koju ste
premazali maslacem, izmiješajte makarone s umakom i polovicom mozzarelle narezane na kockice, te dodajte narezani bosiljak. Ostatak mozzarelle naribajte po makaronima.
5.
Zapecite oko 10 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C.
Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar