- 1 casa = 250 ml.
- Za palacinke
- 4 case brasna tip 400
- 4 case tople vode
- 6 kasika suncokretovo ulje
- 1 kasika soli
- 1/2 crnog luka
- oko 1/2 case suncokretovo ulje
- Za preliv
- 2 case voda
- 3 kasike suncokretova ulja
- 1/2 kasicice soli
- 5-6 chena belog luka
Priprema
-
1.
U duboku posudu sipajte vodu i dodajte soli i ulje. Polako dodavajte brasno, mesajuci sa zicom mutilicom da se ne bi stvorile grudvice. Smesu koju ce te dobiti bice malo gusca nego za palacinke..
-
2.
Uzmite crni luk i presecite ga na polovinu. Nabodite viljusku sto dublje u luka da se ne razdvoji. U manju posudicu sipajte ulje i stavite luk unutra.
Zagrejte teflonsku tavu ( 24 cm) i premazite je sa lukom. Sipajte jednu kutljacu od smese, okretajuci tavu da se smesa ravnomerno razlije i pecite da dobro porumene sa obe strane. Od ove smese dobicete 20 palacinki.
-
3.
PRELIV:
U manju serpu sipajte 2 case voda i stavite da zakuha.
Istucite beli luk sa soli da se dobije fina glatka smesa, nalik paste. Sipajte ulje i jos malo istucite luk pa dodajte kipucu vodu. Dobro izmesajte.
-
4.
Kada ste zavrsili sa palacinkama , umakajte svaku palacinku u prelivom i stavljate ih u tavicu za pecenje, velicina 24 cm. Preko svake palacinke sipajte po jednu kasiku od preliva.
Kad se sve palacinke potrose, posecite palacinke na 8 delova. Ako vam je ostalo od preliva, sipajte sve preko palacinkama.
izvor:www.coolinarika.com
-
3.

Nema komentara:
Objavi komentar