utorak, 13. veljače 2018.

palacinke za jačanje imuniteta

 

 

Sastojci

  • 1 casa = 250 ml.
  • Za palacinke
  • 4 case brasna tip 400
  • 4 case tople vode
  • 6 kasika suncokretovo ulje
  • 1 kasika soli
  • 1/2 crnog luka
  • oko 1/2 case suncokretovo ulje
  • Za preliv
  • 2 case voda
  • 3 kasike suncokretova ulja
  • 1/2 kasicice soli
  •  5-6 chena belog luka
 

Priprema

  1. 1.
    U duboku posudu sipajte vodu i dodajte soli i ulje. Polako dodavajte brasno, mesajuci sa zicom mutilicom da se ne bi stvorile grudvice. Smesu koju ce te dobiti bice malo gusca nego za palacinke..
  2. 2.
    Uzmite crni luk i presecite ga na polovinu. Nabodite viljusku sto dublje u luka da se ne razdvoji. U manju posudicu sipajte ulje i stavite luk unutra.
    Zagrejte teflonsku tavu ( 24 cm) i premazite je sa lukom. Sipajte jednu kutljacu od smese, okretajuci tavu da se smesa ravnomerno razlije i pecite da dobro porumene sa obe strane. Od ove smese dobicete 20 palacinki.
     
    • 3.
      PRELIV:

      U manju serpu sipajte 2 case voda i stavite da zakuha.
      Istucite beli luk sa soli da se dobije fina glatka smesa, nalik paste. Sipajte ulje i jos malo istucite luk pa dodajte kipucu vodu. Dobro izmesajte.
    • 4.
      Kada ste zavrsili sa palacinkama , umakajte svaku palacinku u prelivom i stavljate ih u tavicu za pecenje, velicina 24 cm. Preko svake palacinke sipajte po jednu kasiku od preliva.
      Kad se sve palacinke potrose, posecite palacinke na 8 delova. Ako vam je ostalo od preliva, sipajte sve preko palacinkama.










      izvor:www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar