četvrtak, 15. veljače 2018.

Palačinke od krumpira

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 200 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
  • 200 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • 2 jaja
  • 250 g polutrajne salame – šunkerice
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • peršin
  • ulje za pečenje
  • 1 žlica Vegete 
 
 
  1. Krumpir ogulite, sitno naribajte i ocijedite.
  2. 2.
    Dodajte brašno, mlijeko i salamu koju ste narezali na sitne rezance.
  3. 3.
    U to umiješajte razmućena jaja, malo soli, papar, nasjeckani peršin, izgnječeni češnjak i Vegetu. Na kraju dodajte mineralnu vodu.
  4. 4.
    U tavi zagrijte malo ulja i ravnomjerno u obliku palačinka rasporedite pripremljenu smjesu. Palačinke pecite s obiju strana dok ne dobiju zlatnožutu boju.
 
Izvor://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar