petak, 16. veljače 2018.

Pahuljice







Sastojci:

  • Za tijesto:
  • 150 gr keksa petit beurre
  • 150 gr sitnog šećera
  • 50 gr putera ili margarina
  • 50 gr kokosa
  • malo mlijeka
  • 200 gr bijele čokolade 
 

Priprema

  1. 1.
    U multipraktiku izmrviti keks, dodati kokos i omekšani puter i šećer u prahu. Sve dobro izraditi i zatim dodati mlijeka tek toliko da se formira tijesto. Ostaviti u hladnjaku na pola sata da se dobro stegne.
  2. 2.
    Formirati kašikom male kuglice veličine oraha i ostaviti u frižideru dok čokoladu ne otopite. U mikrovalnoj ili na pari otopite čokoladu sa malo ulja. Kuglice uvaljati u čokoladu pomoću viljuške, redati na pek papiru i ponovo u hladnjak na 5 minuta da se čokolada stegne. Čokolada se brzo hladi pa ćete morati više puta po malo da je otopite.

Posluživanje

Poslužiti uz kafu.









Izvor: www.coolinarika.com
 

Nema komentara:

Objavi komentar