Sastojci:
- Za tijesto:
- 150 gr keksa petit beurre
- 150 gr sitnog šećera
- 50 gr putera ili margarina
- 50 gr kokosa
- malo mlijeka
- 200 gr bijele čokolade
Priprema
-
1.
U multipraktiku izmrviti keks, dodati kokos i omekšani puter i šećer u prahu. Sve dobro izraditi i zatim dodati mlijeka tek toliko da se formira tijesto. Ostaviti u hladnjaku na pola sata da se dobro stegne.
-
2.
Formirati kašikom male kuglice veličine oraha i ostaviti u frižideru dok čokoladu ne otopite. U mikrovalnoj ili na pari otopite čokoladu sa malo ulja. Kuglice uvaljati u čokoladu pomoću viljuške, redati na pek papiru i ponovo u hladnjak na 5 minuta da se čokolada stegne. Čokolada se brzo hladi pa ćete morati više puta po malo da je otopite.
Posluživanje
Poslužiti uz kafu.Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar