-
Sastojci
- 350-400 g kuvane piletine
- 3 dl besamel umaka
- malo seckanog persunovog lisca
- 1 mladi crni luk
- so, Vegeta, biber
- Besamel umak
- 1 kasike maslaca
- 1 kasika brasna
- 2 dl mlakog mleka
- so, beli biber, muskatni orascic
Priprema
1.
Skuvati pravu domacu pilecu supicu, pa kuvanu piletinu odvojiti od kostiju i iseckati na male kockice ili rezance (za ovaj receptic bilo mi je dovoljno jedno belo meso od veceg pileta).
2.
Napraviti gusti besamel umak, tako sto cemo na rastopljenom maslacu proprziti brasno, sipati mleko, zainiti po ukusu i kuvati dok se ne zgusne.
3.
Seckano pilece meso izmesati sa ohladjenim besamel umakom, dodati jos sitno seckan mladi luk i persunovo lisce, pa sve zaciniti po ukusu.
4.
Oblikovati kuglice velicine marelica/kajsija, svaku uvaljati u brasno, umuceno jaje i krusne mrvice. Dobije se oko 20-tak kuglica.
5.
Prziti kratko u dubokom ulju da lepo porumene, pa izvaditi na kuhinjski papir da upije visak masnoce.
Prziti kratko u dubokom ulju da lepo porumene, pa izvaditi na kuhinjski papir da upije visak masnoce.
6.
Posluziti toplo uz neki fini umak po izboru i mladu dinstanu mrkvicu
Posluziti toplo uz neki fini umak po izboru i mladu dinstanu mrkvicu
Izvor: //www.coolinarika.com

Nema komentara:
Objavi komentar