petak, 16. veljače 2018.

Neobican kolac





Sastojci

  • Sastojci za biskvit:
  • 4 jaja
  • 150 gr secera
  • 150 gr brasna
  • 100 ml ulja
  • 1/2 praska za pecivo
  • 1 vanil secer
  • Fil:
  • 4 jaja
  • 1 dcl mleka
  • 200 gr secera
  • 2 kesice u prahu pudinga (ja sam koristila od cokolade, zbog kontrasta, a vi uzmite koji zelite)
  • 1 puna kasika gustina
  • slag po zelji, ili secer u prahu.. 
 
 

Priprema

  1. 1.
    Umute cela jaja sa secerom i vanil secerom u gustu smesu zatim na najmanjoj brzini dodajte ostale sastojke za biskvit i sipajte u podmazan i pobrasnavljen pleh (23x20) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180. Dok se biskvit pece, pripremite fil, umutite cela jaja sa secerom, opet, u gustu smesu, dodajte pudinge u prahu (znaci, pudnzi se ne kuvaju), zatim dodajte mleko i gustin. Dobicete dosta redak fil, ali tako i trebe. Proverite cackalicom testo, izvadite pleh, smanjite temperaturu na 150 stepeni, i testo prelijte kutlacom, ravnomerno, filom. Vratite u rernu da se fil ispece, meni je trebalo 15-tak minuta. Cim od gore blago popuca, gotovo je. Izvadite i ohladite, pa isecite na kocke, pospite secerom u prahu ili dekorisite slagom..ja nisam nista stavljala. Nekim cudom, fil se spusti do dole i napravi cokoladnu, divnu koricu, jako lepog ukusa i tako je celom povrsinom pleha, znaci nije samo po krajevima.

Posluživanje

Kolac je mek kao penica, a vi mozete koristiti pudinge koje god pozelite...mislim da bi bilo lepo i sa pudingom od jagode ili maline.










Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar