ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Krompir piroske

  • Tijesto:
  • 1 svez kvasac
  • 200 ml. mlijeka
  • 1 zlicica secera
  • 400 gr. brasna
  • 1 zlicica soli
  • 1 zlicica vegete
  • zumanjca
  • 200 gr. skuhanog krompira

  • Fil:
  • mladi luk
  • mladi bjeli luk
  • paradajza
  • 100 gr. suhog, dimljenog mesa
  • 100 gr. sira
  • maslinovo ulje, origano, bosiljak, papar;
    • *****
    • bjelanceta
    • prezla




    • Priprema

      1. 1.
        Najpre stavite kvasac sa mlijekom, secerom, dve zlice brasna da se digne;
      2. 2.
        Napravite tijesto sa ostalim sastojcima i skuhanim krompirom;
      3. 3.
        Ostavite ga da se digne, jedno 30-40 min.
      4. 4.
        Razvijte koru, pa secite forme i filujte ih sa vec pripremljenim filom;
      5. Pritisnite ih prstima na krajevima , onda ih umakajte u bjelanac pa u prezlu
      6. Pohajte ih u ne mnogo vruce ulje;
      7. Za fil: malo prodinstajte luk i bjeli luk, te zacinite, dodajte naribani paradajz, suho meso na kockice, onda sir i time filujte piroske;
      Izvor:/www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar