Sastojci
- 2 jaja
- 200 g šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mlijeka
- 200 g mljevenih oraha
- 200 g Pšenične krupice Podravka
- 200 g Oštrog brašna Podravka
- 2 naribane jabuke
- 1 Prašak za pecivo Dolcela
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- malo ruma
- 50 g Džema marelica Podravka
- 50 g nasjeckanih oraha
Priprema
-
1.
U odgovarajućoj zdjeli pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte ulje, mlijeko, orahe, gris i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo.
-
2.
Na kraju umiješajte naribane jabuke i rum pa smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen lim (veličine 20×35 cm).
-
3.
Pripremljenu smjesu pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C 30 do 35 minuta.
-
4.
Pečeni kolač premažite džemom od marelica i pospite nasjeckanim orasima.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite na tanjuru koji ste prethodno posipali šećerom i cimetom u prahu.Izvor: www.coolinarika.com/

Nema komentara:
Objavi komentar