ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Čudo od kruha-bezglutensko

Čudo od kruha

 

 

 

Sastojci:
150 g zobene kaše (gluten free)
70 g prosenih pahuljica (izgledaju isto kao zobena kaša, samo su od prosa)
80 g chia sjemenki
10 g psilijum ljuskica
100 g lanenih sjemenki (usitnjenih)
60 g sjemenki suncokreta
60 g bučinih sjemenki
60 g sjemenki sezama
1 žličica himalajske soli
600 – 800 ml mlake vode


Priprema:
Sjemenke suncokreta i bučine sjemenke lagano tostirajte, nemojte da vam zagore, želimo im samo malo intenzivirati okus. Zobenu kašu nisam dodatno usitnjavala jer sam kupila male pahuljice, ako imate velike, samo ih dodatno usitnite u blenderu, ali nemojte od njih napraviti brašno.
Sve sastojke pomiješajte te dodajte 600 ml prokuhane, ali mlake vode. Vidjet ćete koliko će vam smjesa upiti, ako ne bude dovoljno tekućine da smjesa postane kompaktna, dodajte još malo vode.


Ostavite smjesu 30-ak minuta da odstoji. Zatim je mokrim rukama utisnite u kalup za kruh (24 cm x 10 cm). Kalup za kruh prethodno obložite papirom za pečenje.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva (bez ventilacije) te kruh pecite 60 – 80 minuta. Nakon pečenja ga odmah izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Izvor 

Nema komentara:

Objavi komentar