utorak, 3. travnja 2018.

Dvostruko čokoladni vege brownie – zdrava delicija za najveće sladokusce

Ovi nepečeni brownie kolačići, koji su gotovi u tren oka, osvojit će svako nepce.
U njihovoj pripremi možete se malo i poigrati - ako nemate med, slobodno ga zamijenite nekim drugim zdravim prirodnim zaslađivačem, poput agavina ili javorova sirupa, a umjesto bademova možete upotrijebiti i zobeno ili neko drugo brašno.
Osim što su dvostruko čokoladni, pa će biti neodoljivi svim sladokuscima, zahvaljujući datuljama i lješnjacima dvostruko su zdravi jer pružaju obilje nutrijenata.
Izvrstan su izbor za vegane jer ne se sadrže jaja, a budući da u njima nema ni šećera i štetnih aditiva, u ovim kolačićima mogu uživati svi oni koji se žele zasladiti, a pritom paziti i na svoje zdravlje.

Sastojci za 9 kolačića:
Vlažni sastojci:
  • 130 g datulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Suhi sastojci:
  • 65 g bademova brašna
  • 30 g sirovog kakao praha
  • 30 g mljevenih tostiranih lješnjaka
  • prstohvat soli

Za čokoladnu glazuru:
  • 80 g meda/agavina ili javorova sirupa
  • 20 g sirovog kakao praha
  • 2 žlice domaćeg maslaca od badema (ili maslaca od sjemenki suncokreta i lješnjaka ili kakao maslaca)

Sve suhe sastojke pomiješajte u blenderu pa dodajte i datulje te ekstrakt vanilije. Ljepljivo tijesto utisnite u manji kalup dimenzija otprilike 13 x 13 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pomiješajte sve sastojke za glazuru u zdjelici i otopite ih na laganoj vatri, a zatim prelijte preko brownie tijesta.
Kalup stavite u hladnjak na nekoliko sati ili u zamrzivač na pola sata.
Kada se brownie stisne, izvadite ga pa izrežite na kocke jednake veličine i poslužite. Ovaj kolač svidjet će se i djeci!




















izvor: http://alternativa-za-vas.com

Nema komentara:

Objavi komentar